Raw Milk Company – Oerkefir

Raw Milk Company – Oerkefir

Onze Oerkefir is, zonder twijfel, de allerbeste zuiveldrank die nu in Nederland wordt gemaakt. Dit is de Kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‘het kefirplantje’ genoemd) in plaats van kefirculturen in poedervorm. Onze Oerkefir is door Koen geoptimaliseerd als afstudeerproject binnen ons bedrijf. Raw Milk Company is voor zover wij weten het enige bedrijf in de EU dat kefir maakt van rauwe melk met het kefirplantje als startcultuur. In Oost-Europa (waar de kefirkorrels vandaan komen) is het gebruik van de kefirkorrels meer gebruikelijk, maar daar wordt gepasteuriseerde melk gebruikt.

De Oerkefir is verkrijgbaar bij alle natuurvoedingswinkels in Nederland.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Raw Milk Company – Oerkefir” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beschrijving

Omdat onze Oerkefir van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk. Maar door het fermentatieproces is het veel langer houdbaar en heeft het nog meer voordelen:

In melk zit van nature vitamine K2. In gefermenteerde volle zuivel, waaronder oerkefir, zit veel meer van deze in vet oplosbare vitamine K2 dan in magere of halfvolle Kefir. Vitamine K2 speelt een belangrijke rol bij de calciumhuishouding. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaats in het lichaam komt, zoals de botten en tanden.

De fermentatietijd van onze Oerkefir is 36 uur. Hierdoor kunnen mensen met een lactose-intolerantie deze drank vaak wél verdragen, doordat het enzym lactase niet stuk gegaan is door verhitting, en kan dit enzym de lactose (melksuiker) afbreken.

De kefir-organismen breken ook een deel van de in melk aanwezige voedingstoffen af, zoals lactose en melkeiwitten, waardoor het gemakkelijker verteerbaar wordt. De micro-organismen maken een scala van B-vitaminen en vitamine K2 aan. Samen met de vitaminen A, D en K2 die van nature in melk zitten betekent dit een bijna compleet pakket aan vitaminen. Fermentatie van melk verhoogt ook het gehalte tryptofaan. Dit aminozuur is onder andere de grondstof van serotonine, een gelukshormoon, wat op zijn beurt weer de voorloper is van het slaaphormoon melatonine.

Ten slotte maken de micro-organismen in Oerkefir een uniek soort voedingsvezel genaamd kefiran. Hier gedijen darmbacteriën goed op.

De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius. De PET-fles is vrij van BPA en ftalaten.

Extra informatie

Eigenschappen

Duurzaam, Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan

Gezondheidsdoel

Fysiek welzijn, Gezonde darmen

Type product

Vloeibaar, Voeding

Over Raw Milk Company

Blijf je graag op de hoogte? Meld je hier dan aan!